Translate

onsdag 16 juni 2021

Fodertillskott och homeopatiska läkemedel för djur

Fodertillskott och homeopatiska läkemedel för djur


Näringsbalans till hund och katt

Burk om 500 g

Bristsymptom, Har ditt djur:

 • Nedsatt immunförsvar
 • Hudproblem, dålig päls
 • Sköldkörtelproblem
 • Dålig aptit
 • Beteendestörningar
 • Ledproblem
 • Fodras ditt djur med kommersiellt foder
Näringsbalans
Foder botar inte sjukdomar säger man, men helt klart och bevisat är i alla fall att felaktigt foder och  näringsbrist orsakar sjukdomar hos husdjuren! Vår erfarenhet visar att om husdjuren utfodras med   biologiskt anpassat foder och ett tillskott av vitaminer och mineraler får Du ett friskare djur.
Vitaminer, mineraler och enzymer är viktiga för att ämnesomsättningen skall kunna utnyttja fodrets näringsinnehåll.

 Nypon+C

  Burk om 500 g


Har ditt djur

 • Muskel- och ledinflammation
 • Förslitningar i ledbrosket
 • Nedsatt immunförsvar
Forskarna tror att nyponpulvret verkar lokalt genom att minska de vita blodkropparnas väg mot inflammationen. När blodkropparna rör sig långsammare minskar smärtan och svullnaden samt att ledernas rörlighet ökar.

Nypon innehåller alltså många nyttigheter förutom vitamin C. De innehåller antioxidanter, vitaminerna A-, B6-, E-, K- och P. Bor, järn, kalcium, kisel, magnesium och zink är några av mineralinnehållet. 
I vår produkt Nypon+C har vi tillsatt extra C-vitamin.

Glukosamin
Burk om 170 g
Har ditt djur
 • Förslitningar på ledbrosket
 • Artros
 • Höftledsproblem
 • Övervikt
 • Hög ålder
Glukosamin är en kroppsegen substans som bildas från glukos och spjälkas redan i magsäcken. Glukosamin är en naturlig byggsten för att bilda ledvätska och brosk.
Söderströms Glukosamin består av Glukosaminhydroklorid (som framställs ur kitin från skaldjur). 
Glukosamin är mycket lämplig att kombinera med både Näringsbalans där bl a kisel ingår och Nyponpulver.
Kisel är en mineral som är viktig för att stävja broskförslitningar vilka alltid har ett inslag av kroniska inflammationer och är känd för att verka uppbyggande och läkande på broskvävnad, ligament och leder.

 Glukosaminhydroklorid är en starkare variant av glukosaminsalterna.

Glukosaminets huvuduppgift i nybildningsprocessen
Broskets huvuduppgift i lederna är att minska friktionen och vara stötdämpande. Det bryts ständigt ner och nybildas. Glukosamin är i den här processen nödvändigt för nybildning av broskvävnaden. När hunden eller katten blir gammal minskar kroppens förmåga att tillverka glukosamin vilken i sin tur kan leda till artroser.

Det finns två former av artros. Den ena formen är den djuret drabbas av vid stigande ålder när ledbrosket bryts ner och nöts bort och kan förutom smärta och stelhet leda till snedbelastning och instabilitet. Likaså drabbas djuret i tidigare ålder om den samtidigt är överviktig och har inte motioneras regelbundet. Artros kan också uppstå i slutstadiet på en rad olika ledsjukdomar och skador på leden orsakade av frakturer eller inflammatoriska processer i muskler och leder.

Förslitningsskador vanlig hos arbetande hundar
Hundar som ständigt utsätter lederna för stora påfrestningar drabbas tidigare och lättare av förslitningsskador. Skador som stukningar uppstår lätt och kan ge upphov till ojämnheter och instabilitet i leden och som så småningom utvecklas till artroser.

MSM

Burk om 200 g

Har ditt djur
 • Dålig päls
 • Dåliga klor
 • Allergier
 • Förstoppning
 • Återkommande mask

MSM – organiskt svavel och metyl – viktigt näringsämne för hela kroppen
Det finns ett ämne som gör håret starkare och mer levande, naglarna starkare och huden mjukare. Samtidigt dämpar det allergiska reaktioner orsakade av föda, pälsdjur, damm och pollen. Ett ämne som kan verka antiinflammatoriskt och smärtlindrande vid ryggvärk, artros, reumatism, ledvärk och andra sjukdomstillstånd – samtidigt som den hjälper mot förstoppning och andra magbesvär. Ämnet som kan åstadkomma allt detta består av organiskt svavel.

Både vi och våra husdjur får i oss allt mindre svavel i kosten. Stor brist på svavel kan leda till sjukdomssymtom.  MSM ger kroppen tillskott av organiskt svavel i en form som är biologiskt tillgänglig. 

Hur fungerar MSM?
Man kan se MSM som en cellulär mjukgörare som gör cellmembran mer genomträngliga. Det resulterar i att cellerna tar upp näring och syre bättre. Det innebär också att cellen mer fullständigt kan lämna ifrån sig de slaggprodukter som uppstår vid själva cellförbränningen. MSM verkar antiinflammatoriskt, ökar blodcirkulationen och höjer mjölksyratröskeln. Detta visar sig i form av ökad ork och pigghet. Man har också sett att MSM minskar förekomsten av tarmparasiter.


Allium Sativum - Vitlökstabletter

Burk om 90 tabletter

Har ditt djur
 • Ständigt mask
 • Mycket fästingar
 • Lätt för att få ohyra
 • Bakterieinfektioner
Så här fungerar vitlök
Vitlök har en hämmande effekt på bakterier och verkar stärkande på stimulerande på immunsystemet.  Vissa ämnen i vitlökens eteriska oljor håller många maskar i schack. Likaså kan vitlöken ha en effekt på fungus (svamp) som kan vara viktigt för den alltid närvarande mögelsporer i hö och havre. Det är fördelaktigt för att hålla friska lungor
Sist men inte minst, effekten av att vitlöken gör djuren oaptitlig för insekter och fästingar.

Så den stora frågan är Vitlök farligt för husdjuren?
Veterinären svarar
Lökar av alla slag kan vara giftiga för hundar men som med det mesta är det en dosfråga. Om maten är smaksatt med en aning vitlök eller om man ger vitlöksolja i kapslar mot t.ex. fästingar är det ingen fara. Skulle hunden emellertid få för sig att äta stora mängder vitlöksklyftor kan det vara riktigt farligt.
Marianne Tornvall
Legitimerad Veterinär

Dr Reckewegs Homeopatiska läkemedel till djur, ReVet serien.
Går utmärkt att kombinera med fodertillskotten.

ReVet RV3A – RV25
Verksamhetsområde 
RV 3C            Luftvägar – kroniska besvär – Återkommande besvär hos alla raser
RV 5               Lever och gallstörningar
RV 6               Diarré
RV 8               Hudsjukdomar
RV 11             Immunförsvar – feber – blodförgiftning
RV 12             Magen – kräkningar – spannmålskänslighet
RV 13             Hormonbalanserande
RV 15             Skendräktighet – knölar i juvret
RV 17             Infektioner som förhindrar dräktighet
RV 18             Njur- och blåsbesvär
RV 25             Skador, smärta, diskbrock.Fördjupning av verksamhetsområde

Små granulat


ReVet 3c- granulat för husdjur
Indikation: För att öka motståndet vid kroniska och kroniskt återkommande sjukdomar i luftvägarna, såsom kronisk laryngit, inflammation i bronkierna, faryngit.
Ingredienser: Antimonium sulfuratum aurantiacum C9, Ipecacuanha C6, Silica C9, Spongia C6.
Hjälpämne: sackaros.
 
ReVet 5 granulat för husdjur
Indikation: Lever skydd. Förgiftning, ännu inte avgiftade tillstånd, bukspottkörlsjukdomar, leversjukdomar, foderberusning, matsmältningsbesvär, störning av matsmältningen.
Ingredienser: Carduus marianus C2, Flor de piedra C2, Okoubaka C2.
Hjälpämne: sackaros.
 
ReVet 6 granulat för husdjur
Indikation: Akut och kronisk diarré, tunntarmsinflammation, gastrointestinal inflammation, tillhörande symtom, smärtsam avföring och urinväg.
Ingredienser: Arsenicum album C9, Podophyllum peltatum C6, Rheum C6.
Hjälpämne: sackaros.

ReVet 8 granulat för husdjur
Indikation: För hud och päls. Akuta och kroniska hudsjukdomar, hudutslag, eksem, klåda, inflammation i den yttre hörselkanalen.
Ingredienser: Apis C6, Graphite's C9, Mezereum C6, Rhus toxicodendron C6, Silicea C9.
Hjälpämne: sackaros.

ReVet 11 granulat för husdjur
Indikation: För att stödja sårläkning. Lokaliserad eller generaliserad inflammation, hudskador, purulent (varig) inflammation, immunförsvarsstärkande.
Ingredienser: Belladonna C6, Hepar svavel C12, Lachesis C9, Phytolacca C6, Pyrogenium C12.
Hjälpämne: sackaros.
 
ReVet 13 granulat för husdjur
Indikation: För åldersrelaterade tillstånd som hormonella eller samtidiga sjukdomar, hudsjukdomar. Allergier, överkänslighet, enzymatisk matsmältningsbesvär, diabetes på grund av svaghet i bukspottkörteln. Reproduktionsstörning (båda könen), övervikt och undervikt, sjukdomar i immunsystemet, prostataförstoring.
Ingredienser: Glandula suprarenalis (suis) C9, Glandula thymi (suis) C9, Hypofys (suis) C9, äggstock (suis) C9, bukspottkörtel (suis) C9, testiklar (suis) C9, Thyreoidinum (suis) C9 ,
Hjälpämne: sackaros.

ReVet 15 granulat för husdjur
indikation: Bröstkörtelproblem, nodulbildning, pseudo-graviditet (skendräktighet), stödjande av bröstkörtelinflammation.
Ingredienser: Asa foetida C4, Cyclamen C4, Phytolacca C3.
Hjälpämne: sackaros.
 
ReVet 17 granulat för husdjur
Indikation: Livmoderblödning, missfall, tillbakabildad livmoder, inkontinens speciellt efter avlägsnande av livmodern. Svårigheter att bli dräktig,  infektioner som förhindrar parning och fortplantning.
Ingredienser: Belladonna C6, Juniperus Sabina C6, Sepia C9
Hjälpämne: sackaros
Hjälpämne: sackaros

ReVet 18 granulat för husdjur
Indikation: Cystit, störning i urinblåsan, inflammation i urinledare, urinblåsa och urinrör, inflammation i njurarna, pyelonefrit, ureterit, smärtsam urinavgång, svårighet att urinera, litet urinflöde pga prostataförstoring, äggvita i urinen.
ingredienser: Berberis vulgaris C4, Cantharis C6, Lycopodium C9, Sabal serrulatum C4.
Hjälpämne: sackaros.
 
ReVet 25 granulat för husdjur
Indikation: Skador, blåmärken, blånader, smärta, blödning, nedsatt lokomotorisk koordination (ataxi), kotförskjutning, diskbrock, stammar?, seninflammation, bursit, artros, osteoartrit. För att hjälpa till med benfrakturer, sår och skador av alla slag, intraspecifik aggression (fjäderplockning), konsekvenser av skador och överansträngning hos brevduvor.
Ingredienser: Arnica montana ex planta tota C6, Hypericum C6, Ledum C6, Nux vomica C6, Rhus toxicodendron C6, Ruta C6, Symphytum C6.
Hjälpämne: sackaros.
 
Förpackningsstorlek: 42 g
Dosering: Beroende på kroppsvikt: Små gnagare (möss, råttor, marsvin), prydnads- och sångfåglar, terrariumdjur, duvor, illrar, kaniner, ungefär 1 till 3 kulor, 2 till 3 gånger dagligen.
 • Hundvalpar och kattor: 2-5 piller 2-3 gånger dagligen
 • Hundar: 5-10 piller 2-3 gånger dagligen
 • Får och getter: 10 piller 2-3 gånger dagligen
 • Kalvar och grisar: 10-20 piller 2-3 gånger dagligen
 • Nötkreatur: 30-50 piller 2-3 gånger dagligen
 • Hästar: 30-50 piller 2-3 gånger dagligen

Vid akuta tillstånd ge pillren 4-5 gånger dagligen tills det akuta tillståndet avtagit
 
Medlen kan utan problem kombineras med varandra till exempel ReVet 3 A kan med fördel kombineras med ReVet 11.
 
Efter några dagar ser man förbättringar. Om djurens sjukdom är akut ges medlet 3-5 ggr dagligen, vid kroniska sjukdomar ges medlen 2-3 ggr dagligen
Kulorna löser sig väl i vatten och kan också administreras med dricksvattnet.

Obs! Om symtomen kvarstår under användning av läkemedlet bör veterinär rådfrågas.
 
Homeopathuset.se

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.